O gün Bakıda göy üzü qurğuşun kimi boz idi. Pəncərədən baxanda elə bil dünya yorulmuşdu. Ofisdə işlər də qaynayırdı. Növbəti hesabat, növbəti müştəri... Otaqdakı hava elə ağırdı ki, hətta kompüterin səsi də darıxdırıcı gəlirdi. Mən isə özümü bezmiş hiss edirdim. İşdən çıxıb evə qayıtmaqdan başqa heç nə istəmirdim. Amma taleyin bir lətifəsi olmalı idi ki, internetdə təsadüfən bir reklam gördüm. Adi bir banner, amma üstündəki rənglər diqqətimi çəkdi. Mən özümə gülümsədim. Niyə də yox? Axı para puldan artıqdır – bəzən sadəcə əyləncə lazımdır.
Beləcə, axşam evə qayıdanda maşını düz yola qoymaqdansa, telefonumu çıxarıb həmin saytı açdım. Açılan səhifə çox sadə və yüngül idi. Narahatçılıq yoxdu. Adicə oyunlar, turnirlər, bir də mənim kimi təcrübəsizlər üçün hər şey aydın idi. Razılaşın, bəzən ən kiçik detal belə insanı cəlb edir. Mənim üçün o detal, saytdakı canlı dəstək xidmətinin sürəti oldu. Bir neçə saniyə ərzində cavab verdilər. Bu, artıq etimad yaratdı. Sonra qeydiyyatdan keçdim. Fikir vermisinizsə, əsl qumar məni cəlb edən pul yox, oyun prosesinin özü idi. Ruletka, kart, bəzən də sadə avtomatlar. Mən cəmi iyirmi manat yüklədim. Evdə rahat kresloda oturub bir stəkan çay qoymuşdum. O an beynimdə tək bir fikir dövr edirdi: ""Nə olarsa olsun, əylənəcəm.""
İlk bir neçə dəqiqə heç nə baş vermirdi. Kiçik mərc edir, qazanıram, yenə mərc edirəm. Sakit bir oyun idi. Elə bil kompüterlə söhbət edirdim. Amma sonra ayrı bir oyuna keçdim. Və məhz orada səhnə dəyişdi. Üç simvol üst-üstə düşdü. Ekranda balansı göstərən rəqəm bir anda artdı. Çox böyük deyildi, on beş manatdan bir az çox. Amma o anda ürəyim necə döyündü, bilirsinizmi? Sanki içimdə bir fövqəladə bir enerji oyandı. Kresloda dik oturdum. Çayı bir qurtumda içdim və yenidən oynamağa başladım.
Düşünürəm ki, hər kəsin həyatında elə anlar olur ki, gündəlik rutindən sıyrılıb yeni bir şey sınamaq istəyirsən. Məhz bu hiss məni daha da həvəsləndirdi. Gecə yarısına qədər oynadım. Bəzən uduzur, bəzən qazanırdım. Amma qazandığım anlardakı sevinc, uduzduğum anlardakı həyəcandan daha güclü idi. Mən balansımı toplam peşəkar kimi idarə etməyi öyrəndim. Hər oyunun öz qaydası var. Mən qəfildən böyük mərc etmədim. Sadəcə hisslərimə güvəndim.
Yavaş-yavaş başa düşdüm ki, bu platformada hər kəs üçün nəsə var. Kimi üçün bu, sadəcə stress atmaqdır. Kimi üçün isə maliyyə azadılığına gedən yol. Mənim üçün hələlik əyləncə idi. Və bu əyləncə bəzən mənə dostlarımla maraqlı söhbət mövzusu da verir. Sonra bir axşam yaxın dostumla oturarkən ona dedim ki, ""mostbet 360"" mənim üçün kəşf oldu. Ona ekran görüntülərini göstərdim, necə oynadığımı danışdım. O da maraqlandı. Birgə bir-iki oyun keçirdik. Bu, artıq təkcə fərdi təcrübə deyildi. Yaxşı vaxt keçirməyin bir yolu idi.
Ümumiyyətlə, qumar haqqında çox şey eşitmişdim. Risklər var. Amma mən prinsip seçdim: ağıllı oynamaq, büdcəni aşmamaq, əylənməyi unutmamaq. Müsbət emosiyalar həmişə mükafatdır. Bir gün işdən qayıdanda yenidən mostbet 360 saytına girdim. Orada qısa bir turnir keçirdilər. İştirak etdim. Finala çatmasam da, prosesdən çox zövq aldım. Turnir zamanı tanış olduğum bir adamdan maraqlı bir məsləhət aldım: həmişə qazancın bir hissəsini çıxar və bir hissəsini oyuna burax. Bu, olduqca məntiqli idi. Dediyini etdim. Kiçik miqdarda pulu kartıma köçürdüm. Həmin an hiss etdim ki, mən artıq yeni bir şey öyrənmişəm.
Özümə sual verdim: ""Bəs mən niyə bunu daha əvvəl tapmadım?"" Cavabı tapdım. Çünki mən qərəzli idim. Fikirləşirdim ki, online qumar mütləq böyük itkilərlə nəticələnir. Amma real həyatda hər şey balansdan keçir. Əgər özünü idarə edirsənsə, qumar da hər hansı digər hobbi kimi əyləncədir. Mən elə iki aydır ki, müntəzəm olaraq oynayıram. Bəzi həftələr heç oynamıram, bəzən isə çox. Amma heç vaxt əsas ehtiyaclarımı qumara qurban vermirəm.
Bu hekayəmin ən vacib hissəsi odur ki, yağışlı bir gün mənim üçün darıxmaq əvəzinə yeni bir macəraya çevrildi. İndi hər dəfə yağış yağanda gülümsəyirəm. Ofisdəki yorucu günlərdən sonra evə qayıdıb özümə bir fincan çay, telefon isə cibimdə olur. Bilirəm ki, məni orada bir neçə dəqiqə gözəl oyun gözləyir. Qazanmaq həmişə mümkün deyil. Amma əyləncə həmişə qazanır. Bir dəfə işdən sonra belə bir anım oldu. Oyunda ardıcıl dörd dəfə uduzacağımı düşündüm, amma beşinci dəfə elə bir raund oldu ki, bütün günüm dəyişdi. Balansım artdı. Dostum zəng etdi. Dedim: ""Gəl, çay içək, bu gün mənim günümdü."" O da gülərək razılaşdı. Həmin axşam mən çox xoşbəxt idim.
Sonda demək istəyirəm ki, hər insan öz xoşbəxtliyini tapmalıdır. Kimsə üçün kitab, kimsə üçün idman, mənim üçün isə ağıllı oyunlar. mostbet 360 mənə təkcə qələbə yox, həm də öz iradəmi idarə etməyi öyrətdi. Mən həmişə kiçik mərclə başlayıram, qazanc görsəm, sevinirəm. Bazarı qızışdırmaq, böyük risklərə getmək mənə yaddır. Bəlkə elə bu yanaşma məni uduzmaqdan qoruyur.
Bu hekayəni yazmağımın səbəbi sadədir: bəlkə kiminsə üçün bu, ilk addım olar. Biz həyatda çox zaman qorxduğumuz şeylərin əslində elə də qorxulu olmadığını gec anlayırıq. Əgər siz də cansıxıcı bir axşamda yeni bir şey sınamaq istəsəniz, yuxarıdakı linkə baxın. Orada bəlkə sizi də gözəl bir macəra gözləyir. Əsas yadda saxlamaq lazımdır: oyun oyundur, həyat isə h